Om Copenhagen Markets

Historie

Efter mere end et halv århundrede i Valby var Grønttorvets vækstmuligheder udtømte, og der var brug for mere plads, bedre logistik og moderne servicefaciliteter. Så på en ekstraordinær generalforsamling 26. juni 2013 besluttede 127 medlemsvirksomheder (cirka 93%) i Grønttorvet i København at opføre Nordeuropas største markedsplads og distributionscenter for frugt/grønt, blomster/tilbehør og andre relaterede fødevarer – Copenhagen Markets i Høje-Taastrup Transportcenter.

Nordeuropas største og mest dynamiske markedsplads for frugt, grønt og blomster

Copenhagen Markets er en stor, dynamisk engross markedsplads for frugt og grønt, blomster og andre relaterede fødevarer som f.eks. kød, fisk og tilbehør. Markedspladsen imødekommer alle krav, som detailhandel og foodservice-sektoren stiller til transport, opbevaring og salg.

Inspiration fra verdens førende markeder

Inspirationen til at udvikle Copenhagen Markets kom fra førende internationale markeder som Rungis i Paris, FrischeZentrum i Frankfurt og C.A.R. i Rom, hvor man med succes har samlet et bredt spektrum af friske fødevareprodukter under samme tag, samtidig med at man flyttede torvene ud fra bykernen.

Fødevare- og blomstertorvene vokser

Alene de små 100 europæiske medlemstorve i brancheorganisationen WUWM (World Union of Wholesale Markets), som Grønttorvet er medlem af, beskæftiger over 110.000 medarbejdere, og de har en årlig omsætning på over 300 mia. kr, hvilket svarer til ca. 40 procent af den samlede omsætning af frugt og grønt i Europa. Størst vækst har de torve, som har hele sortimentet af fødevarer og blomster under samme tag.

Synergi – vi tjener mere sammen

Der er mange grunde til at sælge dine råvarer på Copenhagen Markets.
Heraf kan nævnes: 

 • Du kan sælge mere
 • Du kan spare omkostninger
 • Du kan få en bedre kvalitet

Masser af kunder hver dag- kunderne køber allerede for 15 mio. kroner hver dag
Allerede nu køber restauranter, kantiner, grønthandlere og andre detailhandlere for over 15 mio. kr. om dagen. Og Retail Institute Scandinavia vurderer det årlige potentiale til at være mange milliarder større.

Lavere omkostninger - vi betaler mindre hver især
Vi kan ikke blot sælge mere. Det bliver også billigere for hver af os. Billigere at varme op og køle ned. Lageromkostninger bliver mindre, når vi kan pakke varer bedre. Transport bliver billigere for de fleste, og poster som opsynspersonale og rengøring af fællesarealer bliver mindre, når vi deler dem.

Bedre kvalitet - fordi vi er tæt sammen
Nærhed betyder meget for kvaliteten. Vores varer holder sig mere friske, når vores kunder kan hente det hele samme sted. Og med adgang til moderne kontrol- og kølesystemer bliver det nemmere for dig selv at levere en høj kvalitet.

Markedsleder - vi sætter standarden
Når du er med på Copenhagen Markets, er du med, hvor det sker. Som største markedsplads med de bedste faciliteter er det os, der sætter standarden. Vi kommer til at definere pris og kvalitet.

Fakta om Copenhagen Markets

 • Opført i 2015
 • Grunden er i alt ca. 220.000 m2
 • Samlet bebygget areal: 67.000 m2 – fordelt på to markedshaller: Frugt og grønt på 37.000 m2, blomster/tilbehør på 18.000 m2 og Etape 2 udvidelse på 12.000 m2 til frugt og grønt
 • Betonelementer i 1,5 meters højde – vægge i Paroc
 • Frihøjde under bjælker: 10 meter 
 • Læsseramper: 67
 • Gulv indvendig: Densifalt, belægning på areal udenfor: Asfalt eller belægningssten
 • Driftsikker levering af fjernkøl fra Høje Taastrup Fjernkøl
 • Opvarmning: Kaloriferer 14,9 °C, fjernvarme
 • Ventilation: Naturlig ved ovenlys og facadeåbninger
 • Administrationsområde: 150 m2 og portbygning 80m2

Nordic Real Estate Partner har mulighed for og ønske om at udvidde det bebyggede areal med op til 36.000 m2.

Centralt i motorvejssystemet– tæt på København og Malmø

Copenhagen Markets ligger på en 220.000 m2 grund i Høje Taastrup Transport Center. Der er gode tilkørselsforhold fra Køge Bugt motorvejen, Holbæk motorvejen og Københavnsvej.
Der er ca. 20 kilometer til Rådhuspladsen i København og 50 kilometer til byskiltet i Malmø.

Fra Høje Taastrup Station er der god forbindelse til offentlig transport med S-tog, regionaltog og buslinjer. HTTC har desuden egne natbusser til medarbejderne.

Modulvogntog

I april 2008 vedtog Folketinget en forsøgsperiode for modulvogntog i Danmark. HTTC og dermed også Copenhagen Markets er et af de erhvervstrafikknudepunkter, som er med helt fra begyndelsen i forsøgsordningen med 25 meter modulvogntog. Derudover er manøvrearealer store nok til, at de største lastbiler kan køre til.

Attraktivt naboskab med HTTC

Placeringen i Københavns erhvervstrafik-knudepunkt HTTC giver store logistikmæssige fordele for både lejere og leverandører.

Infrastrukturen er bygget til store transportmængder med last- og varevogne, og der er meget lille risiko for at komme i karambolage med bløde trafikanter. Der er desuden en containerterminal samt et velfungerende godsjernbanenet i HTTC, hvor bl.a. Carlsberg hver dag får øl med godsvogn fra bryggeriet i Fredericia til distribution i Østdanmark.

Copenhagen Markets er medlem af HTTC. Derfor kan lejere og deres samarbejdspartnere benytte alle services i HTTC. F.eks. får leverandørerne adgang til overvåget lastvognsparkering og lastvognsvask samt bade- og spisefaciliteter for chauffører døgnet rundt.

I HTTC er der flere vognmænd, kurerfirmaer og speditører, ligesom transportcenteret også råder over et lagerhotel. De er alle potentielle logistiksamarbejdspartnere. Læs mere om HTTC på: www.httc.dk